TomoFair Nijmegen TomoFair Amsterdam TomoFair Rotterdam

TomoTaste

Tijdens de 2018 editie was de vernieuwde opzet van TomoTaste in de smaak gevallen! Een hal vol met échte Japanse smaken, sfeervol gepresenteerd, live bereid en te nuttigen op een gezellig (indoor) terras. Deze editie doen we er nog een schepje bovenop en zorgen we voor meer diversiteit en zetten we nog meer in op live cooking!

TomoTaste is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van TomoFair.

Honkies

Eethuis Honkies is weer aanwezig met de heerlijkste gerechten uit het briljante brein van Masutashefu (Meesterchef) Hong.

Home made Kurkuma wraps met Japanse gegrilde seitan vlees met diverse Japanse sausen. Zelf gedraaide geroosterde Japadog worst. Op een lekker zacht puntje gevuld met Japanse koolsalade, krokante uitjes en frisse wasabi mayo. Don (kom) gevuld met Yaki meshi (gebakken rijst) getopt met Japanse curry met o.a. groentes en Soya brokjes. Maar natuurlijk kun je ook voor al je veganistische gerechten terecht bij hen!

Seikatsu

 

Ze zijn natuurlijk al bekend van hun winkeltje tijdens de tomo evenementen, maar hun catering première op TomoFair Nijmegen 2017 smaakte letterlijk naar meer! Jullie wens gaat in vervulling, want Seikatsu catering komt ook naar deze editie van TomoFair Amsterdam! Ze bieden vier verschillende noodle gerechten met echt uit Japan geïmporteerde sauzen en kruidenmixen. Je weet niet wat je proeft! Heerlijk verse bereide groenten en het lekkerste gemarineerde vlees. Als je in de rij staat te wachten, krijg je het water in je mond van de heerlijke geuren!

Troys Shots

De naam van eigenaresse Beppie klinkt misschien niet heel Japans, maar zij maakt echt heerlijk authentiek Japans schaafijs. Met diverse toppings wordt dit schaafijs een kleurrijk geheel. Een van onze vrijwilligers maakte tijdens TomoFair Nijmegen de veelzeggende opmerking “dit is serieus veel beter dan ik in al mijn reizen in Japan geproeft heb!”.

Behalve het authentieke schaafijs dat voor je neus gecrusht wordt, verkoopt ze ook verschillende alcoholvrije Japanse cocktails

SiTi Foods
Na veel proeven en proberen hebben we een nieuwe noodles kunstenaar op TomoTaste! SiTi Foods maakt heerlijke noodles met verschillende soorten kip. Ook hebben ze heerlijke beef teriyaki schotels met rijst. Alles vers gemaakt. Grote porties, lekker gekruid en heerlijkmals. Je weet niet wat je proeft!

 

 

 

 

 

 

Kotobuki

Weet je wat okonomiyaki is? Dit is een Japanse hartige pannenkoek met daarop kool, kip, okonomiyaki saus, wasabi mayo en nog veel meer lekkers. Kotobuki komt deze bakken op TomoTaste tijdens TomoFair Amsterdam 2019! Okonomiyaki betekend “gegrild zoals je wilt”. Al deze pannenkoeken worden op bestelling vers voor je gemaakt. We hebben ze al voor je getest; ze zijn erg lekker!

 

 

 

8tea5

Al enkele jaren wordt er bubble tea verkocht op TomoTaste. Op TomoFair Nijmegen konden jullie al kennis maken met de bubble tea van Osaka Cooking en die van Infinitea. Deze keer komt 8tea5 de bubble tea verzorgen. Sommige van jullie kennen hen waarschijnlijk al en voor de mensen die hen nog niet kennen; je weet niet wat je mist! Kom snel proeven op TomoTaste tijdens TomoFair Amsterdam

 

 

 

 

 

 

Cool drinks & coffee

Is het jullie ook opgevallen dat TomoFair Amsterdam het enige Tomo event was waar je geen koffie kon kopen? Dit is na 2 jaar eindelijk opgelost… Maar er is meer! We hebben een kraam op TomoTaste met allerlei verschillende soorten koffie, frisdrank en thee. Ook kun je hier waterflesjes kopen. Dus lekkere warme koffie of gekoelde frisdrank? Check de stand van Cool drinks & coffee!

 

 

 

 

Ajinomoto Gyoza

Gyoza zijn traditionele Japanse deeghapjes en een populair gerecht in Japan. Als nummer 1 gyozamerk in Japan onderscheidt Ajinomoto Gyoza zich door verse en geselecteerde ingrediënten te gebruiken, die zorgen voor een sappige vulling in een ultradun krokant deegjasje. Bij de klassieke bereiding, in de koekenpan, krijgen ze aan de buitenkant een krokante textuur en blijven daarbij van binnen mooi sappig. Gekookt, gestoomd of gefrituurd – Ajinomoto Gyoza zijn in slechts een paar minuten bereid en smaken als zelfgemaakt.

Als voorgerecht, als snack vergezeld met een biertje, als een bijgerecht bij Ramen of hoofdgerecht, of ook als nagerecht – Ajinomoto Gyoza past simpelweg bij elke gelegenheid.

 

S’j Crepe

S’j crepe maakt echte zoete Japanse crepe’s zoals je ze kent uit Osaka. Chefkok Satoshi Nakao heeft jaren gewerkt bij een banketbakkerij in Osaka, vervolgens voor zichzelf begonnen in Parijs en nu sinds enige jaren in Duitsland. S’j crepe is met zijn nieuwe assortiment terug te vinden op TomoTaste!

 

 

 

Food Escape

Food Escape is een nieuwe cateraar bij TomoTaste en zal voor jullie de lekkerste takoyaki bereiden. Takoyaki zijn deegballetjes gevuld met een klein stukje octopus (tako) vanbinnen. Ze zijn knapperig van buiten en romig vanbinnen en worden heet geserveerd met een sausje. Takoyaki is een van de populairste streetfoods in Japan en is daarom ook onmisbaar voor TomoTaste!